Balans in je leven met Ayurveda: Gratis Webinar - Ayurveda & Voeding

Herken jij jezelf hierin?

>> Ik heb zó vaak last van buikpijn, ik weet gewoon niet meer wat ik moet eten.

>> Ik heb na iedere maaltijd zure oprispingen - ik kan echt niets meer eten.

>> ik zit al een tijdje niet lekker in m'n vel en ik denk dat voeding een rol speel bij hoe ik me voel

>> Ik ga vaak een dag of langer niet naar de wc voor stoelgang, het voelt echt helemaal niet fijn.

>> Ik vind gezondheid belangrijk, maar weet niet zo goed welke voeding nu bij mijn past

>> Ik heb vaak zo'n opgeblazen gevoel, zou ik misschien niet goed tegen zuivel of gluten kunnen?



Ayurvedisch eten voorkomt spijsverteringsklachten

Tijdens dit webinar leer ik je de basisprincipes van Ayurvedische voedingsleer. Want naast leefstijl is voeding de belangrijkste pijler binnen Ayurveda. Voeding is iets wat je dagelijks meerdere keren tot je neemt en wanneer je jouw voeding beter afstemt op jouw lichaam en geest heeft dit een direct effect. Volgens Ayurveda is het belangrijk wát je eet, maar ook hoe je verteert bepaalt of voeding je écht voldoening geeft. In dit Webinar vertel ik je de basisprincipes van de Ayurvedische voedingsleer en waarom deze zo belangrijk zijn. Ik ga je ook vertellen wat veranderingen in voeding mij persoonlijk hebben gebracht én ik deel een aantal ervaringen die ik in de afgelopen 13 jaar in mijn werk met Ayurveda heb opgedaan.

En aan het einde van het Gratis Webinar heb ik nog een leuke verrassing voor je!

Na dit webinar:

• Heb je kennis gemaakt met een aantal van de belangrijke principes van de Ayurveda: de drie dosha’s (biokrachten), de zes smaken en agni (het spijsverteringsvuur)
• Ken je een aantal keukenremedies die jou gaan helpen beter te verteren
• Heb je de algemene principes van een Ayurvedische maaltijd geleerd, hier kun je thuis direct mee aan de slag


 

Ja, ik geef me op!


Wanneer je leert hoe je Ayurvedisch kunt gaan koken en eten dan

  • ga je leren wat je nu wel en wat je nu beter niet kunt eten
  • gaat dit je spijsvertering én gezondheid ten goede komen
  • ga je lekker eten
  • helpt het je om je beter in je vel te voelen


Waarom zou je voor Ayurveda kiezen als basis voor een goede gezondheid?

Ayurveda is een eeuwenoude wetenschap, ontstaan in het oude India. In de moderne wereld is Ayurveda echter ook zeer goed toepasbaar ter preventie en bij de behandeling van gezondheidsklachten. Dit, omdat de Ayurveda werkt met universele principes zoals de tegenstelling warm en koud, waarbij de kwaliteit warm wordt gebruikt om bijvoorbeeld slijm op te lossen, en de kwaliteit koud bij het tegengaan van ontstekingen.  Het voornaamste doel in de Ayurveda is om de gezondheid te ondersteunen, dus een gezond lichaam zo gezond mogelijk te houden. En wanneer er een onbalans of ziekte is kan Ayurveda ondersteunen bij het herstellen van de balans in lichaam en geest.

Voeding en leefstijl zijn de allerbelangrijkste ingrediënten voor een goede gezondheid. En wanneer het om voeding gaat is de allereerste voorwaarde voor een maaltijd dat dat wat je eet er mooi en lekker uitziet, het verrukkelijk ruikt en je met volle teugen van de smaak geniet. Voeding die de zintuigen streelt zorgt er namelijk voor dat de spijsverteringssappen beginnen te stromen en dat zorgt er weer voor dat je beter gaat verteren waardoor je beter in je vel komt te zitten

.
Voeding en leefstijl volgens de Ayurvedische leer betekent niet dat je iedere dag urenlang in de keuken hoeft te staan of dat het heel moeilijk of ingewikkeld is. De principes van de Ayurveda kunnen namelijk heel goed toegepast worden op maaltijden van alle wereldkeukens - van simpel tot ingewikkeld, van Indiaas tot de Hollandse pot, van Mexicaans tot Grieks en alles wat daar tussen ligt. Je kunt op zo'n manier Ayurvedisch koken dat het voor jong en oud lekker, voedzaam en gezond is. Nodig zijn zin hebben om recepten uit te proberen en nieuwe gewoontes te gaan toepassen in je leven, de rest volgt als vanzelf!


Wanneer: Woensdag 17 januari, 2024
Tijd: 19.00-20.30  uur
Waar: Online via Zoom


Ja, ik geef me op!
 
 
 
 
Bellen
Map
Info