Professionals

Ayurveda & Yoga Training - 8 daagse training voor yogadocenten (en serieuze beoefenaars)

Docenten: Coen van der Kroon & Liese van Dam

Nieuwe data volgen spoedig voor voorjaar 2018Hoe integreer je een zwangere in jouw reguliere les

Wil jij als yogadocent goed beslagen ten ijs komen wanneer een zwangere vrouw jouw reguliere les wil volgen? Kijk dan hier hoe je dit kunt leren.


Datum zaterdag 4 november
Lokatie Yoga Ommen

Voel jij je als yogadocent zeker wanneer een leerling je verteld dat ze zwanger is en jouw les wil blijven volgen? Weet je welke vragen je moet stellen? Hoe pas je je asana's en pranayama aan? Mogen bandha's wel of niet? Mag je je buikspieren eigenlijk wel gebruiken tijdens de zwangerschap? En hoe zit het nu met bekkenpijn? Krijg een antwoord op al deze vragen en meer. Wist je bijvoorbeeld dat de ujjayi ademhaling tijdens de zwangerschap heel erg gunstig is om te doen, maar dat het belangrijk is om tijdens de ujjayi de bandha’s achterwege te laten? Leer tijdens de workshop waarom dit is. 

In deel II  krijg je - na een klein stukje herhaling  - verdere verdieping zodat je een zwangere vrouw nog beter en met meer kennis in je les kunt helpen in jouw les. Je krijgt vóór de workshop een voorbereidingsopdracht waarin je jouw eigen lesplan voorbereid. Hier krijg je persoonlijke feedback op tijdens de workshop. Je krijgt in deze workshop nog meer handvaten om een zwangere goed en veilig in je les te integreren. Ook leer je yogabewegingen die erg goed zijn tijdens de zwangerschap, die prima zijn voor iedereen in je les en die je gemakkelijk toe kunt voegen aan een reguliere les.

Verder leer je wanneer het af te raden is dat een zwangere of pas bevallen vrouw jouw les volgt en leer wanneer ze wel mee kan doen welke aanpassingen dan belangrijk zijn en waarom.

Deze workshop is speciaal ontwikkeld voor jou als yogadocent en leert je precies datgene wat je als reguliere docent moet weten over de zwangerschap met betrekking tot jouw les. Na deze workshop ben jij vol vertrouwen over wat nu wel of niet kan in een yogales tijdens de zwangerschap en waarom.


NB Dit is géén training waarin je leert hoe je zwangerschapsyoga geeft.


Reactie van een student:

Je straalt uit dat je je helemaal thuis voelt in het onderwerp en je weet je kennis op een heldere en praktische manier over te brengen. Hartelijk dank voor je enthousiasme!

Aankomend yogadocente over de workshop "hoe integreer je een zwangere in jouw reguliere les"